Nieuws

Microsoft laat aandeelhouders bestuursleden nomineren

Microsoft heeft een aanpassing gemaakt in zijn regelgeving, waardoor het voor aandeelhouders mogelijk wordt rechtstreeks twee kandidaten te nomineren voor de bestuursraad.

 
Microsoft laat groepen tot 20 aandeelhouders met een gecombineerde drie procent aan aandelen toe te stemmen op maximum twee kandidaten of 20 procent van de raad, naar gelang welke van de twee het grootste is. Hierdoor krijgt een klein aantal mensen de mogelijkheden bestuursleden te nomineren.
 
De regelgeving komt er nadat investeerder Myra Young vorig jaar een voorstel indiende om aandeelhouder te laten stemmen op vier van de tien plaatsen in de bestuursraad. Microsoft ging toen nog tegen het voorstel in, omdat het bedrijf vond dat het niet in het belang van de aandeelhouders was.
 
In de praktijk zal deze nieuwe regelgeving niet voor erg veel verandering zorgen binnen Microsoft. Doordat er een limiet staat op het aantal aandeelhouders die samen mogen stemmen, heb je namelijk al een groot aantal aandelen nodig om aan de drie procent te voldoen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business