Nieuws

Browserdienst Opera haalt "Netflix voor apps" binnen

Het Noorse Opera Software hoopt via de aankoop van Bemobi een nieuwe innovatie op de mobiele appmarkt te brengen, met een Netflixmodel voor het uitproberen van betaalde apps.

 
Het Noorse Opera Software, vooral bekend om zijn browserdiensten, heeft het Braziliaanse Bemobi binnengehaald. Bemobi is een software-onderneming die zich specialiseert in een “mobiele app ontdekkingsservice op basis van abonnementen”. Met andere woorden: Bemobi laat toe aan zijn gebruikers om Netflixgewijs een assortiment aan betaalde apps uit te proberen tegen een redelijke wekelijkse vergoeding.
 
Het Braziliaanse bedrijf heeft zich met zijn ‘Apps Club’ grotendeels op de Latijns-Amerikaanse markt gericht, hoewel het ook een Engelse marketingpagina heeft. Het presenteert zichzelf als de “beste appsubscriptie service in termen van marktbereik, content kwaliteit en totaal aan actieve gebruikers.” Bemobi zou ongeveer 6 miljoen actieve gebruikers hebben verzameld.
 
Opera heeft via zijn browserdiensten een uitgebreid netwerk uitgebouwd onder smartphoneleveranciers en mobiele providers. Het wil dat voordeel omzetten met Bemobi en de service in nieuwe regio’s lanceren. “Opera is in sneltempo gegroeid dankzij het ecosysteem van de mobiele apps, en ons doel is om binnen die ruimte te innoveren op zo’n manier dat iedereen wint. Bemobi sluit naadloos aan bij dat missie statement,” stelt CEO Lars Boilesen. “Deze aanwinst voegt een nieuwe dimensie toe aan onze eigen appontdekkingsservices, met een nieuw betaalmodel waarvan bewezen is dat het aanslaat in onze kernmarkten.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business