tomtom

Het Nederlands TomTom zou informele gesprekkken voeren met enkele mededingers van de veiling van Nokia's kaartendienst Here Maps.

Advertentie

 
Het Nederlandse TomTom, producent van gps-software en -systemen, zou de voordelen van een mogelijke verkoop onderzoeken. Dat rapporteert mediabedrijf Bloomberg.
 
Gisteren raakte bekend dat een consortium van Duitse automakers (Audi, Daimler en BMW) een akkoord hadden bereikt om Nokia’s kaartendienst Here Maps voor 2,8 miljard euro op te kopen. TomTom zou bedrijven en investeerders hebben benaderd die geïnteresseerd waren in Here maar de kaartendienst uiteindelijk niet binnenhaalden. Die gesprekken zijn nog zeer informeel en hoeven niet tot een definitieve verkoop te leiden, volgens de informanten van Bloomberg. TomTom zelf heeft een officiële bevestiging afgewezen: “We zijn met niemand aan het praten over een verkoop,” stelt woordvoerder Richard Piekaar.
 
De hoge waardering van en grote interesse in kaartendienst Here Maps heeft alvast aangetoond dat navigatiesoftware gewild is op de markt, en niet alleen door autobouwers. Opvallende mededingers voor Here waren bijvoorbeeld online taxidienst Uber, Microsoft en het Chinese internetbedrijf Baidu.
 
TomTom maakte in mei van dit jaar nog bekend dat het een licentie heeft verleend aan Apple voor zijn kaarten en gerelateerde informatie.


Geen velden gevonden.