Nieuws

Sage maakt komaf met ERP

“ERP staat voor: expense, pain en regret”. Softwarebedrijf Sage maakt definitief komaf met de term ERP. Het bedrijf lanceerde een nieuwe versie van zijn X3-pakket, al mogen we dat dus geen ERP meer noemen.

 
“We gebruiken de term ERP niet meer. Die term is al meer dan 20 jaar oud. Het doet ons denken aan het overschrijden van kosten en timing”, CEO Stephen Kelly liet er op de Sage Summit alvast geen gras over groeien.
 
ERP staat, volgens hem, voor expense, pain en regret. Veel kosten, pijn en spijt achteraf dus. “Voor een handvol bedrijven is ERP misschien nog wel een interessante business. Maar net als Y2K bij de eeuwwisseling dragen veel ontwikkelingen ook in dit domein weinig bij aan het bedrijf.
 

Geen maanden of jaren

 
Het is natuurlijk een kwestie van de term. “Wij hebben het over de volgende generatie in business software”, stelt Christophe Vanackere, MD sales en marketing bij Sage in Europa. “Bedrijven investeren nog steeds in dergelijke projecten. Zo vervangen ze hun oorspronkelijke ERP-toepassing, en vervangen die door een nieuwe. Sommige combineren diverse pakketten.”
 
Door de ERP te laten vallen, bevestigt het bedrijf vooral dat ERP-projecten vandaag anders zijn. “Wat vroeger op één jaar gebeurde, gebeurt vandaag op 90 dagen”, stelt Vanackere. “Wat je ook meer en meer ziet is dat een bedrijf 70 procent van de implementatie uitvoert, vooral op gestandaardiseerde software, de rest volgt dan later. Mensen willen vandaag geen jaar meer wachten vooraleer ze iets zien van het project.”
 

Meer gebruikers

 
Benaming of niet, het ERP-gebruik zelf neemt toe. “Wij zien dat over de jaren heen het aantal gebruikers met gemiddeld 30 procent is toegenomen”, aldus Vanackere. Daar zijn vooral de occasionele gebruikers bijgekomen, de mensen bij die de toepassing alleen consulteren of slechts een beperkt aantal operaties moeten uitvoeren.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business