Nieuws

Opslag op maat van iedereen

Bijna 60 procent van de Belgische bedrijven gebruikt een speciaal opslagsysteem. Al zijn er grote verschillen. Een overzicht.

 
In realiteit gaat het inzake opslag bij bedrijven alle kanten uit. Bij kleine bedrijven gaat het in eerste instantie om harde schijven die zijn ingebouwd of aangesloten op een server. Al neemt ook netwerkopslag toe (vooral NAS), het andere domein in de zakelijke opslagwereld.
 
In elk geval zijn de prijzen van de opslagsystemen behoorlijk gedaald. Dat maakt ook netwerkopslag behoorlijk toegankelijk voor de modale kmo. Daarnaast blijkt ook tape, ook al dalend, nog behoorlijk in omloop te zijn.
 
Voor het overzicht van dit jaar gaan we breed. We behandelen zowel de spelers van grootschalige opslagsystemen zoals EMC en Netapp, als spelers die zich richten op kleinere bedrijven met kleinere opslagoplossingen, zoals van Netgear en Synology.

Bedrijven zijn het meest tevreden over HP (7,4 op 10), gevolgd door Dell (7,1) en IBM (6,6). Het gemiddelde is 6,7.
 
De cijfers staan in het ICT-Jaarboek, een referentie op het vlak van zakelijk IT, inzake marktaandelen, prioriteiten en de situatie bij Belgische organisaties. U kan het ICT-Jaarboek hier bestellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business