alcatel-lucent

Europa geeft Nokia toestemming om Alcatel-Lucent over te nemen, waardoor een afronding van de deal weer een stap dichterbij komt.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!alcatel-lucent
De overname van Alcatel-Lucent door Nokia is weer een stap dichterbij. De Europese commissie heeft zijn goedkeuring verleend aan de Finnen om het Franse telecombedrijf over te nemen voor een bedrag van 15,6 miljard euro.
Met de deal komen twee grootheden op het gebied van de techniek achter mobiele netwerken bij elkaar. Daarmee vormen ze een sterk blok tegen concurrerende bedrijven als het snelgroeiende Huawei en het Zweedse Ericsson.
En daarmee doet Nokia zijn herintrede in de telecomwereld, zij het op een radicaal andere manier dan de consument van het merk gewend is.
Ooit was Nokia de grootste telefoonproducent ter wereld. Toen echter de smartphone zijn intrede deed miste het de slag volledig en verkocht het in 2014 zijn hardwaredivisie aan Microsoft. Daarna ging het zich richten op netwerktechnologieën.
De overname, die sinds april in de maak is, betekent echter niet dat er binnenkort weer Nokia-toestellen in de schappen zullen liggen. De focus zal liggen op intellectuele eigendommen, ultra-breedband en clouddiensten.