Nieuws

Blokkeer Windows 10-updates met tool van Microsoft

Voor alle Windows 10-testers die hebben geklaagd over het gebrek aan controle over de Windows-updates, is er een oplossing beschikbaar.

Bij Windows 10 Home heb je geen enkele mogelijkheid om updates te blokkeren, zelfs bij de Pro-editie heb je slechts beperkte controle over de updates. Een beslissing van Microsoft waar al veel commentaar op is gekomen. Deze klachten zijn blijkbaar niet in dovemansoren gevallen. Microsoft heeft namelijk een tool uitgebracht waarmee je bepaalde updates kan blokkeren.

Wanneer Windows 10 later deze week uitkomt, zal Windows Update de optie om updates te blokkeren niet automatisch bevatten. Wel bestaat er een troubleshooter-pakket die je apart kan downloaden en installeren. Dit pakket laat je toe Windows-updates te verbergen en blokkeren. Ook kan je hiermee driver-updates voorkomen.

Indien je tot de conclusie bent gekomen dat een Windows-update voor problemen zorgt, dien je deze update eerst te de-installeren. Hierna kan je in de tool de desbetreffende update aanvinken bij de ‘Hide Updates’. Op deze manier heb je controle over welke updates op je PC geïnstalleerd staan, al blijft het een omslachtige manier van werken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business