IBM hoopt met zijn open source-strategie zijn doelstellingen te halen.

Advertentie

 
Open Source is de toekomst voor grote bedrijven. Naast ‘Cloud computing’, was dit de afgelopen maanden één van de buzzwords op het internet en omstreken.
 
IBM gaat nu 50 cloud applicaties vrijgeven, samen met enkele tools en diensten, in de hoop meer ontwikkelaars te kunnen aantrekken voor zijn platform. Hiervoor heeft het developerWorks Open opgericht, een community die open source moet ondersteunen en IBM-technologieën sneller moet doen ontwikkelen. Ontwikkelaars zullen toegang krijgen tot alle codes en educatieve ondersteuning.
 
Op deze manier wil het bedrijf de kloof dichten tussen de open source community en het behalen van zijn streefdoelen. IBM’s bijdragen aan open source draaien rond projecten in specifieke industrieën zoals verzekeringen, retail en financieën.
 
Enkele apps die vrijgegeven worden, zijn: IBM Ready App for Healthcare, wat patiënten kan opvolgen; IBM Ready Apps voor verzekeringen, bankieren en retail; Activity Streams die opvolgen hoe mensen apps gebruiken; Agentless System Crawler, een app die clouddiensten in de gaten houdt en analyseert; en IBM Analytics for Apache Spark.
 
Het project kadert in de grote toekomstvisie van IBM. Hieraan voorafgaand droeg het bedrijf reeds bij aan 150 open sourceprojecten als OpenStack en Linux.

Advertentie