Nieuws

Marketingstrategie Huawei werkt: verkoop stijgt met 30%

Huawei laat de budgettoestellen meer voor wat ze zijn en focust zich nadrukkelijker op het midden- en hoogste segment. En dat werkt.

 
Huawei doet het goed op de smartphonemarkt. Ten opzichte van de eerste helft van 2014 haalde het in de eerste helft van dit jaar een groei van maar liefst 30 procent. De totale omzet kwam zo op 28,3 miljard dollar. De groei laat zich optekenen in zowel enterprise-, consumenten- en toestelsegmenten.
 
Het succes van de Chinese fabrikant is voornamelijk te danken aan een stevige opmars in de midden- en hogere klassen van de smartphonemarkt.
 

Thanks to the extensive application of our cloud computing, storage, agile network, and other flagship products and solutions in the smart city, finance, education, and ISP markets in and outside of China, our growth in the enterprise business began to pick up in the first half of this year.
 

Deze groei komt er nadat de smartphonefabrikant vorig jaar ook al een groei van 33 procent wist te behalen. In zijn thuisland staat Huawei echter nog steeds op de derde plek, na Apple en concurrent-uit-eigen-land Xiaomi. Daar staat tegenover dat Huawei in de Verenigde Staten momenteel ook de derde plek bezet.
 
In de nabije toekomst wil het ook de Indiase markt veroveren, één van de snelst groeiende markten voor smartphones van het moment. Die markt wordt immers verwacht met maar liefst 26 procent te groeien in het komende jaar. Ook de volgende Nexus, die naar verluid van Huawei zal komen, zal de verkoopcijfers enorm boosten.
 
In China zelf investeert het bedrijf momenteel erg veel in ‘software-defined networking’, werken in de cloud en de oprichting van 4G zendmasten. In de toekomst wil het ook vooraan staan wanneer ‘4,5G’ en 5G worden geïntroduceerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business