Nieuws

ING wilt de fintech-sector in België een boost geven

ING België wilt van Brussel de hoofdstad voor financiële technologische innovaties maken. Om dit te verwezenlijken richt het bedrijf FinTech Village op.

 
Het woord fintech wordt al langer gebruikt. Veel bedrijven zien namelijk toekomst in de sector, die wereldwijd bestaat uit duizenden bedrijven die zijn gespecialiseerd in financiële technologie. Tussen deze bedrijven zitten veel startups en groeibedrijven die zich concentreren op betalingen, kredietverstrekking, financiële planning of beveiliging.
 
ING hoopt dat België een pioniersrol kan spelen in het uitbouwen van de fintech-sector. Daarom investeerde het bedrijf eerder dit jaar al 7,5 miljoen euro in SmartFin Capital, een investeringsfonds voor fintech-bedrijven in de tweede fase van hun ontwikkeling. Deze bedrijven bestaan al enkele jaren, genereren een omzet en willen internationaal groeien.
 
ING wilt echter ook startende bedrijven een duwtje in de rug geven. “We creëren een innovatielabo specifiek voor startende fintech-bedrijven,” vertelt Rik Vandenberghe, de directievoorzitter van ING België. “Het nieuwe platform richt zich uitsluitend op starters. We begeleiden en coachen hen en bieden hen de mogelijkheid hun ideeën uit te testen.” Daarom heeft ING FinTech Village opgericht.
 
Momenteel moet ING nog de puntjes op de i zetten. “We moeten nog bepalen welke starters we precies selecteren en gedurende welke periode ze een beroep kunnen doen op begeleiding. We willen volledig operationeel zijn tegen de herfst van dit jaar,” legt David Dab, chief innovation officer van ING België uit.
 
In die tijd hoopt ING nog enkele partners aan te trekken. Buiten SmartFin Captial heeft de bank echter al verschillende bedrijven weten te overtuigen van het concept, waaronder beveiligingsspecialist Swift, consultant Deloitte, incubator Belcube, het ecosysteem voor fintech-bedrijven Eggsplore en startups.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business