Nieuws

Windows Server komt naar het Google Cloud Platform

Microsoft en Google leggen hun verschillen opzij en zorgen ervoor dat u Windows Server op het Google Cloud Platform kan gebruiken.

 
Tot nu toe konden gebruikers van het Google Cloud Platform slechts kiezen tussen enkele Linux-systemen, zoals RHEL, SUSE, CentOS, Ubuntu en Debian. Om beter aan de noden van zijn gebruikers te voldoen, ondersteunt Google nu ook Windows Server 2008 R2 en 2012 R2. Dit kondigde Google deze week aan in een blogspot.
 
In het Compute Engine zal niet enkel Windows Server worden aangeboden, ook andere applicaties van Microsoft komen bij op de lijst te staan. Bij deze applicaties horen onder andere Sharepoint, SQL en Exchange Server. De applicaties worden beschikbaar gesteld via het Microsoft License Mobility programma. Met behulp van dit programma konden gebruikers al langer Microsoft-software naar de cloud verplaatsen.
 
In de blogpost vermeldt Google nog nauw samen te werken met Microsoft om Windows Server 2016 en Nano Server naar het Google Compute Engine te brengen wanneer deze uitkomen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business