epson
Beautiful athletic woman jumping on a green meadow with a scarf

IT-afdelingen lijken het imago van “de afdeling van nee” kwijt te raken. Het verbeteren van softskills lijkt hier een belangrijke rol bij te spelen.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Een nieuwe studie toont aan dat de meeste bedrijfsmedewerkers tevreden zijn met hun IT-afdeling. Acht van de tien ondervraagden vinden namelijk de relatie met hun IT-afdeling neutraal of zelfs positief. “De zaken zien er positiever uit dan vijf à tien jaar geleden.” Vertelt Gene Leganza, een analist bij Forrester, over de relatie tussen IT en de rest van het bedrijf.
 
In de studie werden een reeks van statements voorgelegd aan bedrijfsmanagers om hun relatie met IT te beoordelen. Slechts de helft van de ondervraagden heeft een hoog aanzien van IT. Toch werd het vaakst positief gereageerd op de statement of IT een kritieke ondersteunende rol speelt. “Er is ruimte voor verbetering, maar het is leuk te zien dat dit het overheersende gevoel is.” Licht Set Robinson, directeur van technologie-analyse bij CompTIA, toe.
 
Volgens de studie van CompTIA zou het samenwerken met IT een manier zijn om veiligheids- en integratieproblemen te voorkomen. “Bedrijfsafdelingen tonen een duidelijke voorkeur om IT de leiding te geven bij veiligheidsproblemen.” Staat te lezen in de CompTIA-studie. Volgens de studie vond 47 procent veiligheid de belangrijkste competentie voor hun IT-afdeling. Hierna kwamen cloud-architectuur en virtualisatie uit de bus. Ook bedrijfsvaardigheden en softskills worden als belangrijke competenties aanzien.