Ruim 80 procent van de Belgische bedrijven gebruikt desktops. Maar over welke leverancier bent u het meest tevreden?

Advertentie

 
Na de laptop en de smartphone is de desktop de derde meest gebruikte hardware-categorie in Belgische bedrijven. De desktop is dus zeker nog niet in onbruik.
 
Het ziet er naar uit dat de desktop nog lange tijd gebruikt zal worden. Na dezelfde laptop en netwerkapparatuur is het ook de derde soort van hardware waar bedrijven ook verder in willen investeren. Ook al is de desktop toch steeds meer beperkt tot specifieke profielen zoals voor grafische opmaak of administratie.

Marktaandeel

Net als bij de laptop, strijden HP en Dell om de eerste plaats. In deze categorie is er een duidelijke derde: de pc die een huismerk is van de PC-dealer of die zelf wordt samengesteld. Dit type is bij de desktop nog vrij aanwezig.
 
Marktaandeel_Desktop

Tevredenheid

Bedrijven zijn het meest tevreden over toestellen van HP. Opvallend is dat het huismerk van de pc-dealer het inzake tevredenheid ook vrij goed doet. Apple zit net boven het gemiddelde.
 
Tevredenheid_desktop
Inzake de verdeling qua grootte van het bedrijf, kunnen we kort zijn: HP zit overal, Dell vooral bij de grotere bedrijven. De zelfbouw-pc zit vooral bij de kleine bedrijven.
 
De cijfers staan in het ICT-Jaarboek, een referentie op het vlak van zakelijk IT, inzake marktaandelen, prioriteiten en de situatie bij Belgische organisaties. U kan het ICT-Jaarboek hier bestellen.
 

Advertentie