microsoft

Microsoft trekt vanaf 1 augustus de prijzen voor verschillende van zijn zakelijke cloudproducten op in Europa, Australië en Canada. De stijgingen gaan van 8 tot 26 procent.

Advertentie

 
Microsoft zal vanaf 1 augustus de prijzen voor Azure, Office 365, CRM Online, Entreprise Mobility en andere business clouddiensten optrekken in Europa, Australië en Canada. Een blogger actief in softwaredistributie, Aidan Finn, maakte de prijsverhoging van Azure wereldkundig. Hij ontving mails waarin Microsoft aankondigde dat Azure 13 procent duurder zou zijn in de EU en 26 procent in Australië, en postte later ook cijfers voor andere diensten. Office 365 zou stijgen met 8 à 10 procent, CRM Online met 10 procent en EMS met 26 procent in de eurozone.
 
De verhoging zou er komen om de fluctuatie van de munten in die markten op te vangen. Een vertegenwoordiger van Microsoft verklaarde het volgende aan ZDNet.com: “Microsoft controleert zijn prijzen periodiek om zich ervan te verzekeren dat er een redelijke overeenkomst is met de markt. In het licht van de snelle evolutie van de markt voor cloud services en van veranderende lokale dynamieken, kunnen wij bevestigen dat we vanaf 1 augustus 2015 prijzen zullen aanpassen voor de meeste van onze enterprise cloud producten binnen de EU en EFTA. Het Verenigd Koninkrijk valt buiten die aanpassingen.”
 
De woordvoerder stelde dat de prijsverhoging geen bestaande licentiecontracten zou treffen. “De veranderingen zullen enkel van toepassing zijn op zakelijke clouddiensten bij nieuwe of vernieuwde contracten.”
 
Beeld: Pabkov / Shutterstock.com