Zelfs nu Telenet en Base samengaan, blijft Mobistar de nummer twee in de mobiele markt voor bedrijven.


 
Dit blijkt uit de cijfers opgemaakt in functie van het ICT-jaarboek. Hierbij polsten we bij 700 bedrijven naar het gebruik en hun plannen rond ICT. De grootste studie in zijn soort in ons land.
 
Met de nakende overname van Base door Telenet, komt er in de wereld van mobiele bedrijfstelefonie een derde hond in het kegelspel. Maar samen halen Telenet en Base dus nog niet het marktaandeel van Mobistar, ook al komen ze aardig in de buurt. De combinatie Telenet-Base komt op 21 procent, terwijl Mobistar 23 procent haalt.
 
Marktaandeel_mobiel
 
Binnen de kleinere bedrijven, en in de consumentenmarkt is de combinatie Telenet-Base evenwel groter dan Mobistar. Hoe groter het bedrijf hoe sterker Mobistar staat ten opzichte van Base-Telenet.
 
Mobiel_waar
Mobistar doet evenwel best nog een inhaalslag inzake klantentevredenheid. Het bedrijf haalt 6,3, wat onder het gemiddelde ligt. Hiermee haalt het bedrijf hetzelfde cijfer als Base. Klanten zijn het meest tevreden van Proximus. Dat haalt een cijfer van 7,4. Telenet situeert zich inzake tevredenheid rond het gemiddelde van 7.
 
De cijfers staan in het ICT-Jaarboek, een referentie op het vlak van zakelijk IT, inzake marktaandelen, prioriteiten en de situatie bij Belgische organisaties. U kan het ICT-Jaarboek hier bestellen.
 
 

William Visterin is B2B hoofdredacteur bij Minoc Media Services. Hij staat in voor het vakblad Smart Business en de seminar reeks Business Meets IT, waar hij ook als keynote spreker fungeert. Ook een flink deel van de zakelijke content en research (over oa cloud, datacenter, mobile, security, business software, outsourcing, telecom,…) is van zijn hand. William schrijft én spreekt over IT, telecom, internet en business, en het liefst zelfs over allevier tegelijk.