Wereldwijd hebben 9 van de 10 CIO’s grote zorgen over het beschermingsniveau van hun draadloze netwerk.

Advertentie

 
Uit onderzoek van Lightspeed GMI, blijkt zelfs dat IT-beslissers het draadloze netwerk het meest kwetsbare onderdeel vinden van de IT-infrastructuur.

Risico’s

Volgens bijna de helft (49 procent) van de deelnemers aan het onderzoek staan draadloze netwerken het meest bloot aan beveiligingsrisico’s, terwijl maar 29 procent van hen het bedrijfsnetwerk zelf het meest kwetsbaar vindt.
 
De deelnemers aan het onderzoek zien nog minder risico’s voor  databases (25 procent), applicaties (17 procent) en opslag (11 procent).
 
Deze bevindingen komen uit een onafhankelijk wereldwijd onderzoek onder 1.490 IT-beslissers bij bedrijven met meer dan 250 werknemers, in opdracht van beveiligingsspecialist Fortinet.

Gastentoegang

Dat het draadloze netwerk gezien wordt als zwakke schakel is niet verwonderlijk. Uit het onderzoek blijkt dat bijna de helft (43 procent) van de bedrijven hun gasten toegang geven tot het draadloze bedrijfsnetwerk, 13 procent van hen doet dat zelfs zonder enige toegangscontrole.
 
Het onderzoek van Fortinet toont ook aan dat bijna alle ondervraagde CIO’s (92 procent) zich zorgen maken over het feit dat er onvoldoende maatregelen zijn voor draadloze beveiliging binnen hun organisaties.
 
Dat is niet verwonderlijk, aangezien ruim een derde van de draadloze netwerken binnen organisaties niet eens beschikken over authenticatie, wat toch de meest basale beveiligingsfunctie is.
 

Advertentie