Hoe tevreden bent u als bedrijf over uw IT-leverancier? Wij deden de rondvraag. HP en Microsoft voeren de rangschikking aan. Apple zakt weg.

Advertentie

 
Hardware, en consumententechnologie in het bijzonder, doet het traditioneel goed in de lijst van leveranciers, gerangschikt naar tevredenheid.
 
In de top drie van leveranciers met hoogste tevredenheid vinden we twee nieuwe namen terug: HP (vorig jaar nog op vier) en Microsoft (vorig jaar nog op vijf).

Apple daalt

 
Apple staat op nummer drie met een lager totaalcijfer dan vorig jaar. De fabrikant krijgt hoge cijfers voor zijn iPads, maar doet het minder goed inzake smartphones en computers. In het domein van de servers is de tevredenheid ten aanzien van Apple zelfs eerder pover. Hieronder ziet u de totale lijst.
 
 
Tevreden_leveranciers
 
Om in deze overzichtslijst te verschijnen moeten leveranciers (tenvolle) actief zijn in meerdere van de 18 ondervraagde categorieën. Het verklaart waarom sommige leveranciers (zoals Capgemini, Canon, Cisco, EMC, Huawei, Netapp, Ricoh of Symantec) deze overzichtslijst (net) niet haalden.
 
Naast de individuele leveranciers vroegen we ook naar de tevredenheid inzake IT-domeinen in hardware (laptops, desktops, smartphones, servers,…), software (ERP, CRM,…), diensten (applications, infrastructuur), security (firewall, antivirus) en telecom (vast en mobiel).
 
Tevreden_domein
 
Inzake het domein blijkt ook een grotere tevredenheid ten aanzien van technologie waar eindgebruikers mee in contact komen. Vertrouwde onderdelen zoals besturingssystemen, desktops en laptops doen het goed inzake tevredenheid, terwijl ERP en IT-diensten als infrastructuur en applicaties het minder goed doen.
 
De cijfers komen voort uit een rondvraag bij ongeveer 700 zakelijke IT-gebruikers, uitgevoerd door Smart Business in samenwerking met ZDNet.be. Het is het elfde jaar op rij dat het onderzoek verschijnt.
 
De cijfers staan in het ICT-Jaarboek, een referentie op het vlak van zakelijk IT, inzake marktaandelen, prioriteiten en de situatie bij Belgische organisaties. U kan het ICT-Jaarboek hier bestellen.

Advertentie