Overname Edan door Cegeka bevestigt belang van ERP

Cegeka Groep neemt de ERP-specialist Edan Business Solutions definitief over. De overname toont ook voor een stuk aan dat ERP voor veel bedrijven, en ook voor de IT-sector, nog brandend actueel is.

 
Zowel de Raad van Bestuur van de Cegeka Groep als de rechtbank van koophandel van Gent zetten het licht op groen voor de overname van het noodlijdende Edan. Deze zal afgerond zijn tegen 15 juli. De overname was eerder al aangekondigd, maar krijgt nu de vrije baan.
 
De overname heeft niet meteen directe gevolgen voor het personeel. Alle medewerkers van Edan Business Solutions behouden, volgens Cegeka, hun baan en de bestaande klanten van Edan komen bij Cegeka terecht.
 

Microsoft-overname

 
In feite gaat het om een Microsoft-gerichte overname, want Edan specialiseert zich in ERP, en meer bepaald in Microsoft Dynamics, het ERP-pakket van Microsoft. Cegeka was na de eerdere overname van Brain Force al vrij actief voor ERP in Franstalig België, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Italië en ook Roemenië en Tsjechië van waaruit de groep nearshore diensten levert.
 
De overname bevestigt ook hoe belangrijk Microsoft is voor een IT-dienstverlener als Cegeka. De groep realiseert meer dan een kwart van zijn omzet met Microsoft technologie en er werken 350 Microsoft Dynamics ERP experten. Dit jaar wil Cegeka nog minstens 20 Microsoft Dynamics experts aanwerven in België en Nederland.
 
De groep plant ook verdere Microsoft Dynamics overnames of partnerships in heel Europa. “Edan Business Solutions heeft een stevige reputatie in Microsoft Dynamics op maat van specifieke branches, zoals bijvoorbeeld de voedingssector, verwerkende industrie, groothandel en distributie. Die expertise gaan we nu Europees vermarkten”, vertelt Christoph Neut, Chief Commercial Officer bij Cegeka.
 

Slechte papieren

 
Wat de deal eigenlijk ook bevestigt, is dat ERP voor veel bedrijven, en dus ook voor de IT-sector, nog erg actueel is. Deze vorm van bedrijfssoftware kent al een lange geschiedenis, maar slaagde er toch in om in het tijdperk van cloud en mobiel zichzelf uit te vinden.
 
Edan Business Solutions werd bijvoorbeeld in 1973 opgericht en is een van origine Gents informaticabedrijf, gespecialiseerd in de integratie van ERP-software. De laatste jaren zat Edan in slechte papieren. Het bedrijf zat in een WCO-procedure (wet op de continuïteit van ondernemingen), en mag blij zijn dat Cegeka het oppikt.
 
Deze financiële toestand doet echter geen afbreuk aan het belang van ERP voor het bedrijfsleven, en de IT-markt in het bijzonder. Anders zou Cegeka er ook geen brood in zien en alle Edan-medewerkers overnemen. Bovendien zijn er ook andere succesvolle, Belgische IT-dienstenbedrijven, zoals Delaware Consulting, die van ERP en ERP-implementaties hun zakenmodel maakten.
 
 
 
 
 
 
 
Edan Business Solutions werd in 1973 opgericht en is een van origine Gents informaticabedrijf, gespecialiseerd in de integratie van ERP-software en met name de toepassingen Microsoft Dynamics NAV, Dynamics AX en Dynamics CRM. De nieuwe dochteronderneming van Cegeka stelt 150 personen tewerk in België en Nederland.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business