Wie zorgt voor uw vaste lijn?

Ook al zijn er tien of twintig aanbieders in ons land, de meerderheid van de Belgische bedrijven beperken hun keuze tot drie namen.

 
 
Twee op drie van de Belgische bedrijven zitten voor hun vaste lijn bij Proximus (vorig jaar nog Belgacom genoemd), Mobistar of Telenet. Telenet is aan een tijdje aan een opmars bezig op de bedrijfsmarkt. Proximus is ruim marktleider.
 

Vaste Lijn
 
Voor de marktcijfers baseren we ons op elke operator die in een bedrijf opduikt. Dus niet enkel de belangrijkste operator. Hedendaagse ICT is per definitie gefragmenteerd. Voor diverse onderdelen, ook vaste telefonie en data, duiken vaak meer dan één partij op.
 
Proximus en Telenet zijn aan mekaar gewaagd inzake klantentevredenheid. Hun klanten zijn bovendien meer tevreden dan de gemiddelde klant. De laagste tevredenheid bij de vaste operator is er voor BT.
 
Er is ook een belangrijk verschil inzake de grootte van de bedrijven. Zo zit Proximus bij alle bedrijven, net als Mobistar.  Telenet is  met name aanwezig bij de kleinere bedrijven en vooral in Vlaanderen.
 

De cijfers staan in het ICT-Jaarboek, een referentie op het vlak van zakelijk IT, inzake marktaandelen, prioriteiten en de situatie bij Belgische organisaties. U kan het ICT-Jaarboek hier bestellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business