Sony

Via zijn eigen crowdfundingplatform First Flight zoekt Sony nieuwe projecten van werknemers, om die vervolgens door de consument te laten financieren.

Advertentie

 
Bij crowdfunding denken de meesten spontaan aan Kickstarter en Indiegogo. Sony wil nu van het systeem meeprofiteren en lanceert een eigen platform, First Flight, dat dient om de plannen en dromen van werknemers te verwezenlijken. Consumenten kunnen dan de projecten steunen en op die manier een exemplaar van het uit-te-vinden-toestel vooraf bestellen. Bij dergelijke projecten zit ook steevast een veiligheidsmechanisme ingebakken: komt het project niet van de grond, dan krijgt de consument zijn geld terug.
 
De enige twee projecten die momenteel beschikbaar zijn voor voorbestellingen, zijn de ‘MESH Smart DIY kit’ en het slimme horloge ‘FES e-ink’. MESH staat voor ‘Make, Experience, SHare’ en het ziet ernaar uit dat het toestelletje een soort domoticasysteem kan aansturen. Het FES e-ink horloge lijkt minstens zo interessant: een smartwatch met de degelijkheid van Pebble en het design van de Moto 360. Het horloge is vernieuwd op gebied van design: horloge én horlogebandje zullen kunnen aangepast worden met een druk op de knop. Het ziet er alvast heel mooi uit.
 
Het nieuwe crowdfundingplatform lijkt een makkelijke manier van Sony om innoverende ideeën te stimuleren zonder er zelf geld mee te riskeren. Blijkt het toestel populair of goed gevonden, dan kan het Japanse bedrijf er alsnog eigen financiering voor voorzien. Het is geen groot geheim dat Sony de laatste tijd klappen krijgt op het gebied van televisie- en telecommunicatieverkoop, en met First Flight lijkt het een eerste stap te zetten naar rehabilitatie.
 
Wat er ook van zij: het is voor een bedrijf als Sony nooit een slecht plan om innoverende projecten te onderzoeken en te steunen. Voorlopig is de First Flight-website enkel toegankelijk voor Japanse consumenten, het is niet duidelijk of en wanneer andere markten aangeboord worden.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here