Nieuws

Welke hardware gebruiken bedrijven?

Belgische bedrijven zijn nog vrij traditioneel in hun keuze voor hardware. Laptops en servers doen het goed. De desktop is zeker nog niet afgeschreven.

 
De cijfers komen van het ICT-Jaarboek. Hierin onderzoeken we de IT-prioriteiten van bedrijven en marktaandelen van hun leveranciers. Ook de bestaande infrastructuur komt aan bod.
 
Laptop
 
Vooral laptops doen het goed. Bedrijven gebruiken eerder laptops dan traditionele desktops. Omdat de steekproef zowel grote als kleine bedrijven behelst, vallen de traditionele datacenter componenten, zoals servers en opslagsystemen, traditioneel wat lager uit. Ruim de helft van de Belgische bedrijven, zeker de grote en middelgrote gebruiken dit.
 
Smartphones en tablets zijn met respectievelijk 83 procent en 65 procent vandaag ook erg goed vertegenwoordigd op de werkvloer. Bovendien brengen veel werknemers deze toestellen van thuis mee of gebruiken ze deze thuis voor op het werk.
 
Ruggedized nog niet echt
 
Toch is er ook hardware die minder ingeburgerd is. De zogenaamde ‘ruggedized’ toestellen, de stevigere laptops of smartphones bedoeld voor gebruik buitenshuis zoals op bouwwerven, is relatief gezien nog niet erg ingeburgerd.
 
Hieronder ziet u de totale verdeling:

Bron: ICT-Jaarboek, Smart Business, 2015
 
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business