Het heeft lange tijd geduurd, maar nu is Windows XP eindelijk fors op de terugweg bij Belgische bedrijven. De weg voor Windows 8 lijkt nog lang.

Dit alles blijkt uit cijfers naar aanleiding van het ICT-Jaarboek. Hierin polsen we naar marktaandelen, prioriteiten en investeringsplannen bij Belgische organisaties.
 
Windows 7 is in bedrijven het belangrijkste besturingssysteem, en dat zal nog wel even zo blijven. Windows 8 breekt, zeker bij de grotere bedrijven, traag door.
 
Goed nieuws voor Windows 8 is dat het voor de eerste keer Windows XP voorbijsteekt in bedrijven. XP valt dit jaar fors terug: 11 procent, in vergelijking met 18 procent vorig jaar.
 
Opvallend is de tevredenheid ten aanzien van Windows 8 verbetert ten opzicht van vorig jaar. Hoewel Windows 7 op een veel hogere tevredenheid kan rekenen.
 
Marktaandeel_OS
Bij deze cijfers gaan we uit van een gemende omgeving. Veel bedrijven baseren zich inzake software en hardware op meerdere leveranciers of – in het geval van het besturingssysteem – op meerdere versie van Windows .

William Visterin is B2B hoofdredacteur bij Minoc Media Services. Hij staat in voor het vakblad Smart Business en de seminar reeks Business Meets IT, waar hij ook als keynote spreker fungeert. Ook een flink deel van de zakelijke content en research (over oa cloud, datacenter, mobile, security, business software, outsourcing, telecom,…) is van zijn hand. William schrijft én spreekt over IT, telecom, internet en business, en het liefst zelfs over allevier tegelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here