Nieuws

Prins Laurent reikt Green IT Award uit aan Google

Google is het bedrijf dat, ook in ons land, van alle IT-bedrijven het meest begaan is met groene en duurzame technologie.

 
Google kreeg de zogenaamde ‘Smart Business Awards for Green IT’ uit de handen van Prins Laurent. Het bedrijf wint de prijs op basis van hun beleid rond groene en duurzame technologie. Het gaat hierbij om de keuze van de redactie, mede op basis van externe input via instanties als Greenpeace en  Corporate Knights Capital.
 
De genomineerden in deze categorie van ‘Green IT’ waren Adobe, Apple, Google, HP en Tesla, en uiteindelijk won Google dus.
 
Prins Laurent: “geen slachtoffer van vooruitgang”
 
Google krijgt deze onderscheiding voor de inspanningen die het in dit domein ook in ons land uitvoert. Het bedrijf heeft twaalf datacenters wereldwijd, waarvan vier in Europa. Van die vier staat er dus één in ons land, nabij Bergen.
 
Bij de overhandiging benadrukte Prins Laurent dat er op het vlak van duurzaamheid nog een lange weg is te gaan, ook in de technologiesector. De prins verwees naar de nog beperkte recyclage op het vlak van consumententoestellen. Hij gaf hierbij het voorbeeld aan de eerste versie van de mini iPad Air, die Apple uit de rekken haalt.
 
Verder ging de Prins in op economische aspecten. Hij betreurde dat, mede door de opmars van technologie, veel jobs verloren gaan. “In de Verenigde Staten staan 20 procent van arbeidskrachten, voornamelijk laaggeschoolden , op korte en middellange termijn hun werk verliezen. Ik vind dat zeer betreurenswaardig”, aldus de prins. “We mogen geen slachtoffer worden van onze eigen technologische vooruitgang.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van het moment

De beste elektronica-acties van het moment

Bekijken bij bol.com

Business