Google is het bedrijf dat, ook in ons land, van alle IT-bedrijven het meest begaan is met groene en duurzame technologie.

Advertentie

 
Google kreeg de zogenaamde ‘Smart Business Awards for Green IT’ uit de handen van Prins Laurent. Het bedrijf wint de prijs op basis van hun beleid rond groene en duurzame technologie. Het gaat hierbij om de keuze van de redactie, mede op basis van externe input via instanties als Greenpeace en  Corporate Knights Capital.
 
De genomineerden in deze categorie van ‘Green IT’ waren Adobe, Apple, Google, HP en Tesla, en uiteindelijk won Google dus.
 
Prins Laurent: “geen slachtoffer van vooruitgang”
 
Google krijgt deze onderscheiding voor de inspanningen die het in dit domein ook in ons land uitvoert. Het bedrijf heeft twaalf datacenters wereldwijd, waarvan vier in Europa. Van die vier staat er dus één in ons land, nabij Bergen.
 
Bij de overhandiging benadrukte Prins Laurent dat er op het vlak van duurzaamheid nog een lange weg is te gaan, ook in de technologiesector. De prins verwees naar de nog beperkte recyclage op het vlak van consumententoestellen. Hij gaf hierbij het voorbeeld aan de eerste versie van de mini iPad Air, die Apple uit de rekken haalt.
 
Verder ging de Prins in op economische aspecten. Hij betreurde dat, mede door de opmars van technologie, veel jobs verloren gaan. “In de Verenigde Staten staan 20 procent van arbeidskrachten, voornamelijk laaggeschoolden , op korte en middellange termijn hun werk verliezen. Ik vind dat zeer betreurenswaardig”, aldus de prins. “We mogen geen slachtoffer worden van onze eigen technologische vooruitgang.”


Geen velden gevonden.
William Visterin is B2B hoofdredacteur bij Minoc Media Services. Hij staat in voor het vakblad Smart Business en de seminar reeks Business Meets IT, waar hij ook als keynote spreker fungeert. Ook een flink deel van de zakelijke content en research (over oa cloud, datacenter, mobile, security, business software, outsourcing, telecom,…) is van zijn hand. William schrijft én spreekt over IT, telecom, internet en business, en het liefst zelfs over allevier tegelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here