zakelijk tabletgebruik

Ook al hoeft een tablet niet meer onder te doen voor desk- of laptop op het werk, het toestel vraagt wel om een andere aanpak om het maximale eruit te halen. Met enkele tips zorgt u ervoor dat het een werkpaard is en geen aandachtszuiger.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Het loont om even stil te staan en na te denken over hoe u uw tablet het slimst inzet en integreert in uw werkroutine. Zeker nu tablets steeds vaker opduiken op de werkplek. De huidige besturingssystemen laten al toe dat de meeste apps naadloos werken en dat ook de wat zwaardere software zonder veel oprispingen kan draaien. Met enkele eenvoudige richtlijnen krikt u uw productiviteit stevig op.
1. Gebruik de cloud
Tablets hebben geen gigantische geheugenruimte ter beschikking, en dat is ook niet meer nodig dankzij de cloud. Maak er dus maximaal gebruik van om data te stockeren. Keuze te over als u een goede clouddienst zoekt: Onedrive, Google drive, Dropbox, Box enzovoort.
2. Maak een persoonlijke appselectie
In tegenstelling tot uw clouddienst doet u er goed aan om eerst verschillende apps voor een bepaalde taak uit te proberen vooraleer u zich vastpint op eentje. Het Office pakket van Microsoft is een sterke aanrader, maar voor andere taken kijkt u best even rond. Er zijn misschien tientallen gelijkaardige apps beschikbaar die uw werklast faciliteren of uitvoeren, maar de functionaliteit en gebruikerservaring is niet altijd hetzelfde. Het is wel aangeraden om apps te kiezen die goed samengaan met de clouddienst die u gebruikt, of alleszins toch niet tegenwerken.
3. Rationaliseer notificaties
Eens u bezig bent met uw tablet zal u algauw merken dat u een berg notificaties te verwerken krijgt. Bijna elke app geeft notificaties, ook voor onbelangrijke gebeurtenissen. Die constante piepjes van uw tablet die om uw aandacht vragen zijn dodelijk voor uw productiviteit, dus is het zaak om deze te rationaliseren. Ga naar de instellingen van uw apps en stel uw notificaties in zodat ze enkel voor essentiële informatie een waarschuwing laten horen. Vaak is het zelfs genoeg om enkel je kalender en e-mail notificaties aan te laten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here