Nieuws

Oracle voegt tientallen nieuwe services toe aan zijn cloudplatform

Oracle heeft maandag een grote update van zijn cloud-services aangekondigd. Het bedrijf wilt op deze manier de laatste gaten in zijn cloud-portfolio vullen.

“We hebben nu een volledig servicespakket waar applicaties op kunnen bouwen in de cloud.” Zegt Larry Ellison, voorzitter van Oracle. “Met één klik kunnen klanten hun applicaties, ook al zijn ze third-party of zelfgemaakt, uit hun datacenters halen en in de Oracle Cloud zetten.”
Oracle toonde meer dan 25 nieuwe Platform-as-a-Service (PaaS) en Infrastructure-as-a-Service (IaaS) producten. Hiermee mikt het bedrijf op een reeks nieuwe gebieden, waaronder databases, internet-of-things, archiefopslag en datamanagement.
De Oracle Cloud is volledig compatibel met de technologie die Oracle onsite aanbiedt. Klanten zouden dus hun workload kunnen verdelen tussen onsite reserves en de publieke cloud. “Alles zal niet verhuisd zijn naar de cloud tegen vrijdag. Het zal een langdurig proces worden.” Geeft Ellison toe. Hij verwacht dat het upgraden, verhuizen en managen van dergelijke hybride omgevingen nog zeker tien jaar zal duren.
Eén van de belangrijkste componenten in Oracles cloud-strategie is dat alles ontwikkeld wordt met behulp van standaarden, zoals Java en OpenStack. “Onze SaaS-applicaties zijn sociaal van aard, wat hen modern maakt en de samenwerking tussen teams aanmoedigt.” Voegt Ellison hier aan toe.
Oracle biedt al industrie-specifieke applicaties aan voor HCM, ERP, EPM, CX en integraal ketenbeheer. Ellison belooft dat het laatste servicespakket voor fabricage eind dit jaar uitgerold zal worden. “We hebben al onze gaten opgevuld. Ik zeg niet dat we niet zullen verder werken aan het verbeteren van onze services, maar alle grote onderdelen zijn daar.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business