Dankzij een samenwerking zal IBM op zijn Bluemixplatform ook containers gebouwd op Dockersoftware aanbieden, wat snelheidswinst moet betekenen voor bedrijven die werken in een hybride cloud.

Advertentie

Computerbedrijf IBM zal ontwikkelaars en IT-verantwoordelijken de mogelijkheid aanbieden om Dockercontainers te gebruiken via zijn Bluemixplatform. IBM en Docker kondigden in december een samenwerking aan. Docker is een start-up opgericht om de gelijknamige opensource software voor het bouwen van containers te commercialiseren.
docker-ibm.png
De Docker containertechnologie is vooral cruciaal in hybride cloudomgevingen. Het maakt het mogelijk om applicaties snel te verplaatsen tussen de verschillende platformen van een hybride cloud, zonder dat de software daarvoor herschreven moet worden. IBM zal de Dockercontainers via Bluemix beschikbaar stellen, waarop gebruikers deze kunnen combineren met alternatieven als IBM containers of Cloud Foundry. De Amerikaanse computerreus wil de containers omkaderen met management en analysetools die betrouwbaarheid en beheer van de technologie zullen stroomlijnen.
Het nieuws maakt duidelijk dat grote bedrijven zeer geïnteresseerd zijn in de Dockersoftware, die de ontwikkeling van applicaties potentieel kan versnellen.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here