managed services

Naar aanleiding van ons gratis seminarie over Trends in ICT van 25/6, kijken wij naar de grootte van uw IT-budget.

Advertentie

Naar aanleiding van ons gratis seminarie over Trends in ICT van 25/6, kijken wij naar de grootte van uw IT-budget.
Wij vroegen aan 400 bedrijven hoe groot hun IT-budget is. Bij deze bedrijven ging het om kleine (minder dan 50 werknemers), maar ook om heel grote (meer dan 1.000 werknemers).
Wat niet erg verwonderlijk is: de grootte van het IT-budget verschilt heel erg. Bij 4 op 10 bedrijven is het minder dan 10.000 euro. De mediaan ligt rond de 30.000 euro. Al zijn er 8 procent van de bedrijven die boven 1 miljoen euro gaan.

Een belangrijk aspect: onder IT-budget veronderstellen we alle IT-voorzieningen (hardware, software, telecom, externe diensten, security,…), alleen de (interne) personeelskost is niet inbegrepen.
De verdeling van het IT-budget verloopt overigens gelijkaardig als het onderzoek van vorig jaar. Meer informatie vindt u in het ICT-jaarboek dat op 25/6 verschijnt, en op het seminar wordt voorgesteld.

Op 25/6 organiseren Smart Business en Business Meets IT een gratis seminar over Trends in ICT. Meer info op: www.businessmeetsit.be 

William Visterin is B2B hoofdredacteur bij Minoc Media Services. Hij staat in voor het vakblad Smart Business en de seminar reeks Business Meets IT, waar hij ook als keynote spreker fungeert. Ook een flink deel van de zakelijke content en research (over oa cloud, datacenter, mobile, security, business software, outsourcing, telecom,…) is van zijn hand. William schrijft én spreekt over IT, telecom, internet en business, en het liefst zelfs over allevier tegelijk.