Nieuws

Broedt Apple op iPad Pro?

Het wordt al langer gefluisterd, maar enkele nieuwe aanwijzingen in iOS 9 versterken de geruchten dat Apple werkt aan een grotere versie van de iPad.

Onafhankelijk van elkaar hebben twee ontwikkelaars aanwijzingen gevonden in de testversie van iOS 9 die er op wijzen dat Apple bezig is met een nieuw en groter model iPad. Geruchten over de zogenaamde iPad Pro of iPad Plus doen al veel langer de ronde. De iPad Pro zou een sprong maken naar een 12,9 inch scherm, tegenover de 9,7 inch die de standaard iPad nu heeft. Nu zijn er enkele erg suggestieve sporen boven water gekomen.

De Ier Steve Throughton-Smith ontdekte dat het virtuele toestenbord in iOS 9 nieuwe features heeft. Het kan zich aanpassen aan grotere schermen en er zijn nieuwe toetsen toegevoegd. De ontwikkelaar publiceerde een screenshot van het aangepaste toetsenbord, dat bovenaan een extra rij bevat.

Daarnaast vond een Japanse collega-ontwikkelaar in de code van iOS 9 verwijzingen naar een beeldschermresolutie van 2732×2048 pixels. De huidige iPad draait op een resolutie van 2048×1536. Omgerekend zou een resolutie van 2732×2048 dezelfde scherpte opleveren voor een scherm van 12,9 inch als wat een reguliere Appletablet momenteel biedt. Apple heeft het bestaan van plannen rond een grotere iPad vooralsnog niet bevestigt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business