Nieuws

IBM gaat vol voor big data met Apache Spark

Met de open source technologie Spark kunnen bedrijven krachtige analyses toepassen op interne en externe data, zoals tweets, blogs en sensoren in wagens en smartphones. Op deze manier verkrijgen ze snel waardevolle inzichten uit deze data. De technologiereus noemt het ééeacute;n van de meest beloftevolle dataprojecten van het komende decennium.

Spark zal geïntegreerd worden in het hart van de Analytics en Commerce portfolio van IBM. Ook zal Spark aangeboden worden als een service op het Bluemix  platform. Hierdoor kunnen bedrijven gebruikmaken van zijn analyses tijdens het ontwikkelen en hosten van mobiele apps in de cloud.

De samenwerking tussen IBM en Spark zal de werking van mobiele apps die afhankelijk zijn van grote hoeveelheden data drastisch verbeteren en het ontwikkelen ervan vereenvoudigen. Ook zal het de performantie van data afhankelijke apps verbeteren.

Voor zijn samenwerking met Spark zal IBM meer dan 3.500 onderzoekers en ontwikkelaars op Spark-gerelateerde projecten in twaalf gespecialiseerde onderzoeklabs inzetten. Ook zullen er één miljoen datawetenschappers getraind worden in het gebruik van Spark via partnerschappen met AMPLab, DataCamp, MetiStream, Galvanize en de Big Data universiteit MOOC. Verder zal IBM een Spark Technology Center openen in San Francisco om innovatieve apps te ontwikkelen. Ook IBM’s zelflerende technologie zal aan het open source platform worden toegevoegd in samenwerking met Databricks.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business