Nieuws

Hoe Windows 10 nieuwe features aan business gebruikers opdringt

Professionele gebruikers van Windows 10 zullen de installatie van nieuwe features niet zo maar op de lange baan kunnen schuiven.

RoSonic / Shutterstock.com

Microsoft is niet van plan om business gebruikers de vrijheid te geven om features jarenlang te negeren. Volgens bronnen binnen het bedrijf zal het veiligheidsupdates achterhouden indien ze de set van features die ze bij de vorige updateronde kregen aangeboden niet installeren.

De strategie die Microsoft zal toepassen om updates naar zijn verschillende gebruikers te brengen krijgt langzaamaan vorm. Het heeft hierover nog niet veel gecommuniceerd naar de pers, maar verdelers kregen onlangs een tipje van de sluier gelicht via een presentatie over hoe Windows as a service in elkaar zal zitten.

Tien jaar uitstel

Even een beknopte samenvatting: Microsoft voorziet vier ‘takken’ waarin gebruikers zijn opgedeeld om updates te ontvangen. Er is de tak voor ontwikkelaars die momenteel testversies van Windows 10 uitproberen, en een consumententak waarbij updates voor veiligheid en nieuwe features direct worden uitgevoerd.

Voor business gebruikers is het iets gecompliceerder. Windows 10 Pro, Education en Enterprise gebruikers krijgen de optie van een derde tak, de Current Branch for Business (CBB). Hierbij ontvangen ze veiligheidsaanpassingen direct, maar kunnen ze nieuwe features uitstellen. Windows 10 Enterprise gebruikers krijgen daarbovenop een vierde keuze: de Long-Term Servicing Branch (LTSB). LTSB gebruikers kunnen de installatie van features tot tien jaar uitstellen.

Onaangeroerd

Het zijn nu die CBB gebruikers die ook alle nieuwe updates van Microsoft op termijn zullen moeten installeren. Ze krijgen nog de keuze om de installatie van features de eerste keer aan hen voorbij te laten gaan, maar bij een volgende set updates worden ze verplicht om deze op hun computer te zetten, anders ontvangen ze geen veiligheidspatches. De periode tussen die updates zal acht maanden beslaan.  

Ook LTSB gebruikers wil Microsoft toch niet te lang onaangeroerd laten. Het bedrijf plant om elke twee à drie jaar een LTSB ‘snapshot’ design van Windows 10 beschikbaar te maken dat tevens enkele opgesmukte features omvat.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business