Cyberrisico's bezorgen bedrijven steeds meer kopzorgen

Hackers en andere soorten van cybercriminaliteit vormen voor steeds meer bedrijven een reëel risico.

Bedrijven liggen steeds meer wakker van cyberveiligheid, dat bevestigt een recente enquête. De Aon Global Risk Managment Survey bevroeg 1.400 bedrijven in 70 landen over wat zij als het meest bedreigend voor hun zaak inschatten.

Cyberrisico’s, vorig jaar nog op plaats 18, maakt een grote sprong in de peiling naar de negende stek. Die angst hangt dan ook sterk samen met de nummer één van de ondervraging: vrees voor reputatie- of merkschade. “Als een bedrijf bijvoorbeeld het slachtoffer wordt van een hacking en privacygevoelige informatie lekt, kan dit zware gevolgen hebben voor de reputatie van het bedrijf en zelfs leiden tot een bedrijfsonderbreking. De totale kosten van cybercriminaliteit wereldwijd worden geschat op bijna 100 miljard dollar per jaar,” stelt Bart Goossens, Chief Commercial Officer bij Aon Risk Solutions.

Aon, de risicoadviseur en verzekeringsmakelaar die de tweejaarlijkse enquête uitvoert, verwacht dat cyberrisico’s in de komende jaren nog harder zullen doorwegen bij de inschatting van bedrijfsgevaren en ziet het dan ook nog stijgen in de lijst.

Hieronder de volledige top tien:

Reputatie- en merkschade
Economisch neergang/langzaam herstel
Veranderingen in wet-/regelgeving
Toenemende concurrentie
Onvermogen aantrekken/behouden toptalent
Gebrekkige innovatie/aansluiting bij klantbehoeften
Onderbreking van de bedrijfsvoering
Wettelijke aansprakelijkheid
Cyberrisico’s
Fysieke schade

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business