Office 365 abonnees betalen op lange termijn tot 80% meer aan Microsoft

Bedrijven die zich inschrijven op Office 365 betalen over een langere periode gezien bijna het dubbele in vergelijking met personen die de software aankopen.

Wanneer Microsoft een professionele klant kan overtuigen om een abonnee te worden, dan verdient het aan die persoon op lange termijn 1,2 tot 1,8 keer meer dan met zijn traditionele licentiesoftware. Die cijfers heeft CFO Amy Hood van Microsoft zelf gepresenteerd.

Het Amerikaanse bedrijf heeft dan ook maar al te graag dat een bedrijf overstapt naar clouddienst Office 365 in plaats van het Officepakket aan te kopen. “Transactionele” of traditionele klanten kopen een nieuw softwarepakket van Microsoft om de vijf à zeven jaar. Als ze zich abonneren op clouddienst Office 365, specifiek de E3 formule, kan het softwarebedrijf over ongeveer dezelfde periode gezien 80 procent meer omzet realiseren.

Krijgen die abonnees extra voordelen? Wes Miller kan er enkele ontdekken. Hij is een analist bij Directions on Microsoft, een bedrijf dat zich focust op de professionele software licenties van Microsoft en andere bedrijven hierover adviseert. “Bedrijven die de overstap maken naar de cloud kunnen op de aankoop van software besparen,” argumenteert hij.  

Bovendien is er ook nog een andere belangrijke service bij Office 365 inbegrepen. De cloudprogramma’s worden geregeld up-to-date gebracht door Microsoft, zodat klanten steeds kunnen profiteren van de meest recente versie. Miller stelt vast dat veel bedrijven om die reden de overstap maken naar Office 365.

Over de verschillende voor- en nadelen valt lang te debatteren. Het is aan de bedrijven om af te wegen wat het beste past in hun zakelijke strategie: kopen of abonneren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business