Uit een Europees onderzoek blijkt dat medewerkers van KMO's liever thuis werken dan op kantoor. De oorzaak: de snelheid en betrouwbaarheid van de internetverbinding.


Uit een Europees onderzoek van het onderzoeksbureau Censuswide blijkt dat medewerkers in KMO"s liever thuis werken dan op kantoor vanwege de snelheid en betrouwbaarheid van het internet.

Frustraties 


De helft van de medewerkers is tevreden met de internetconnectie op het werk, maar de meesten (85 procent) geeft aan dat het internet thuis betrouwbaarder en efficiënter is. 

In heel Europa zorgen slecht presterende netwerken voor frustraties en ontmoedigt het medewerkers. Denk aan mislukte e-mail- of VoIP-communicatie en browsen op het internet dat eeuwig lijkt te duren. 

Deadlines

Op een persoonlijk niveau heeft slechte connectiviteit op kantoor gevolgen voor de deadlines van medewerkers; een kwart van de Europese medewerkers van kmo"s haalt hierdoor zijn deadlines niet. Een derde van hen geeft toe dat de slechte connectiviteit de organisatie onprofessioneel doet overkomen. 

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van ZyXEL, leverancier van netwerk- en communicatieoplossingen. De landen die aan bod kwamen voor het onderzoek waren Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Tsjechië, Duitsland en Nederland. 

William Visterin is B2B hoofdredacteur bij Minoc Media Services. Hij staat in voor het vakblad Smart Business en de seminar reeks Business Meets IT, waar hij ook als keynote spreker fungeert. Ook een flink deel van de zakelijke content en research (over oa cloud, datacenter, mobile, security, business software, outsourcing, telecom,…) is van zijn hand. William schrijft én spreekt over IT, telecom, internet en business, en het liefst zelfs over allevier tegelijk.