Europa schaft roamingtarieven niet helemaal af

Zoals het er nu uitziet, zal Europa maar voor een deel komaf maken met roamingtarieven. Gebruikers zouden voor een bepaalde limiet vrijgesteld zijn van de roamingbijslag.

50 belminuten, 50 sms’jes en 100 MB data: dat kunnen EU-burgers volgend jaar aan hun standaard tarief verbruiken zonder roamingbijslag als ze in het buitenland zitten. Althans, dat voorstel zou op tafel liggen bij de Europese lidstaten volgens de Duitse krant Bild. De krant baseert zich op een gelekt document van eind april.

Het Europese parlement ijvert al langer om de roamingtarieven in de verschillende landen van de unie af te schaffen. Het had graag gezien dat daar volgend jaar werk was van gemaakt, maar begin dit jaar beslisten de lidstaten om die opheffing te verschuiven naar 2018. De bundel belminuten, sms’en en data aan gewoon tarief zou deel uit maken van een compromis dat zowel providers als gebruikers in tussentijd tevreden moet stellen.

De maximumprijzen van roaming werden de laatste jaren al stelselmatig afgebouwd. Momenteel liggen die zonder btw op 19 eurocent voor uitgaande oproepen, 5 cent voor binnenkomende oproepen, 6 cent per verzonden sms en 20 cent per MB.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business