microsoft
bron: Ken Wolter / Shutterstock.com

Niet alleen snelheid maar security wordt een belangrijke meerwaarde van een internet browser. Zo zet Microsoft stevig in op security met Edge, de opvolger van Internet Explorer.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 
Edge, de nieuwe browser die Microsoft ontwikkeld voor Windows 10, zal een sterke klemtoon op veiligheid hebben. Met dit voornemen wil het Amerikaanse softwarebedrijf voorganger Internet Explorer doen vergeten. De onveiligheid van die laatste was een van de belangrijkste redenen waarom de browser door vele internetsurfers gemeden werd.

Hoe wil het bedrijf dat aanpakken? Het team van ontwikkelaars dat aan de browser werkt heeft verschillende strategieën uitgezet. Zo zal je in de browser geen wachtwoorden meer moeten invullen, een programma ingebouwd in Edge zal je identificeren bij de websites waarop je je aanmeldt. De engine van de browser zal beter gewapend zijn tegen cyberaanvallen en dubieuze websites of extensies zullen vlugger herkend en geblokkeerd worden.
 
Bovendien zal Edge, anders dan Internet Explorer, afzonderlijk van Windows werken, waardoor het beter afgeschermd is.  Voor de veiligheidsrisico’s die toch in de browser zouden zijn geslopen, heeft Microsoft premies uitstaan: het zal personen die bepaalde types van bugs opsporen en melden hiervoor vergoeden.
 
De ontwikkelaars zijn alvast enthousiast over hun product: “Wij geloven dat Microsoft Edge de meest veilige browser zal zijn die Microsoft ooit heeft aangeboden.”