Waar verdient de IT'er het meest?

Als IT'er werkt u dan best bij een IT-bedrijf. Of eerder in een IT-afdeling van een 'gewoon' bedrijf? Of simpel gesteld: waar verdient de IT'er het meest.

In een vorig artikel zagen we al dat er grote verschillen zijn inzake IT-lonen. Binnen IT zijn er diverse profielen en salarissen. De IT-manager of CIO verdient tot drie keer meer dan zijn collega op de helpdesk.

Naast het profiel zelf, is er ook het type bedrijf. Als IT"er werkt u dan best bij een IT-bedrijf. Of eerder in een IT-afdeling van een "gewoon" bedrijf? Of simpel gesteld: waar verdient de IT"er het meest?

It’er verdient buiten sector 15 procent meer

Een informaticus zit, althans wat zijn salaris betreft, beter buiten de IT-sector dan dat hij bij een IT-bedrijf is tewerk gesteld. Want in dat geval ligt, zijn salaris 15 procent lager.

Dit loonverschil is  overigens niet nieuw. “In een IT-bedrijf is IT de kernactiviteit, terwijl in een doorsneebedrijf IT-kennis minder voor handen is en mogelijk ook moeilijker in te schatten”, stelt Christel Van Wouwe van SD Worx, dat het onderzoek uitvoerde.

Let wel, het gaat enkel om verschillen in loon. Er zijn ook nog andere extralegale voordelen. Zo zijn IT-bedrijven vaker geneigd om hun IT-personeel uit te rusten met een bedrijfswagen dan dat bij "gewone" bedrijven het geval is.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business