Er is een nieuwe marktleider op de markt van consumentenpc's in België en Nederland. Dat blijkt uit cijfers van IDC.

Lenovo is naar de eerste plaats gestoten op de markt van consumentenpc"s in België en Nederland. Dat blijkt uit cijfers van IDC. Lenovo is voor de eerste keer marktleider in consumentenpc’s in zowel de Benelux, als in Nederland en België afzonderlijk.

 Benelux Marktaandeel volgens IDC PC tracker Q1CY2015

Dat blijkt uit de meest recente cijfers van IDC die door Lenovo werden meegedeeld in een persbericht. In de Benelux groeide het marktaandeel van Lenovo van 9,2 procent twee jaar geleden, naar 21,7 procent vandaag. Daarmee staat de Chinese fabrikant afgetekend op de eerste plaats, gevolgd door HP met 18,4 procent.

In België werd het marktaandeel bijna verdubbeld op een jaar tijd. Vorig jaar had Lenovo nog maar 11,1 procent van de Belgische markt in handen, maar vandaag staat het met 19,6 procent op een gedeelde eerste plaats met HP.

Ook in Nederland is het marktaandeel verdubbeld, en klimt Lenovo naar de eerste plaats. Het marktaandeel steeg van 11,4 procent naar 22,9 procent.

Eind november vorig jaar was Lenovo er al in geslaagd om op wereldwijde schaal de titel van grootste pc-fabrikant op zich te nemen. Dat gaat echter ook gepaard met een toegenomen aandacht voor de pc-fabrikant. Zo werd Lenovo begin dit jaar nog fel bekritiseerd omdat het adware op zijn computers meeleverde, en kwam begin deze week een veiligheidslek in het software-updatesysteem aan het licht.