Mobiel googelen wint terrein

Het mobiele gebruik van Google steekt in veel landen al de zoekacties via de klassieke computer voorbij. Mobiel googelen wordt de norm.

Volgens Google overvleugelt het mobiel gebruik van hun zoekmachine de zoekacties die gebruikers doen op computer in verschillende landen.

Dat liet het internetbedrijf weten op een van zijn blogs: “Miljarden keren per dag wenden consumenten zich tot Google […] en op deze momenten nemen ze meer en meer hun smartphone bij de hand voor antwoorden. In feite gebeuren er meer Google zoekacties op mobiele toestellen dan op computers in tien landen, waaronder de VS en Japan.”

Google baseerde zich voor zijn uitspraak op data die het zelf verzamelde. Verder dan de bovenstaande verklaring weidde de blog niet verder uit over zijn specifieke gegevens.

Dat mobiel gebruik met rasse schreden toeneemt en belangrijker wordt is een trend die al enkele jaren aan de gang is. Het feit dat het nu op verschillende plekken de computer heeft ingehaald in de digitale race is niet echt verrassend. Onlangs paste Google ook al de algoritmes van zijn zoekmachine aan om websites die mobielvriendelijk zijn hoger te plaatsen in de resultaten.

Meer weten over het optimaliseren van je website voor Google? Op 5 juni organiseert onze uitgeverij een training "SEO voor tekstschrijvers". Meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven, vind je op www.businessmeetsit.be.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business