Bekijk cyberaanvallen vanuit uw zetel

World Cyber Threat Map is een interactieve online kaart. Maar wel een opmerkelijke. Hij toont cyberagressie op globale schaal in realtime.

Datasecurityspecialist Check Point heeft een website in elkaar gestoken die in realtime wereldwijde cyberaanvallen visualiseert. De World Cyber Threat Map toont niet alleen actuele aanvallen op een globale schaal, maar laat ook duidelijk zien uit welke landen de cyberagressie komt en wie het doelwit is.

Daarnaast somt de website ook enkele fascinerende statistieken op. De meest agressieve landen en de meest belaagde landen kan je er in een top tien terugvinden. Zo is het grootste deel van de aanvallen op moment van schrijven gericht op Mexico en India, en worden de meeste aanvallen uitgevoerd vanuit de Verenigde Staten. Ook Nederland staat in de top tien van aanvallers.

De website telt ook het totaal aantal aanvallen per dag, wat toch al gauw tot zeven cijfers oploopt. Selecteer je een bepaald land, dan heb je de optie om gegevens van de laatste week of maand op te vragen over de infectiegraad, de hardnekkigste aanvaller en het type van aanvallen waaronder het lijdt.

“Voor veel organisaties is de mondiale schaal waarop cyberaanvallen gebeuren en de enorme snelheid waarmee moeilijk te begrijpen," verklaart Gil Schwed, CEO van Check Point. "We wilden een tool ontwikkelen om bedrijven te helpen begrijpen hoe snel het cybercrimelandschap evolueert, zodat zij maatregelen kunnen nemen om hun veiligheid te versterken en zich beter te verdedigen tegen dergelijke aanvallen.”

Je kan de World Cyber Threat Map bekijken via deze link.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business