Systeembeheerders bepalen zelf tempo van Windows 10-updates

Microsoft biedt voor zijn nieuw besturingssysteem Windows 10 meer flexibiliteit inzake updates. Hierdoor kunnen systeembeheerders het tempo van updates zelf bepalen.

Computergigant Microsoft zal een updateoptie voor bedrijven toevoegen aan Windows 10, die systeembeheerders meer controle geeft over welke pc wanneer wordt geüpdatet.

De computerproducent maakte dit bekend op Microsoft Ignite in Chicago, zijn conferentie voor IT professionals. Microsoft wil met deze functie meer controle geven aan IT-verantwoordelijken over onderhoud- en updateservices voor bedrijfscomputers. De service zal gratis aangeboden worden bij toestellen met Windows Pro of Windows Enterprise.

De Windows Update voor bedrijven op Windows 10 maakt het mogelijk voor systeembeheerders om zelf te beslissen wanneer en welke features ze installeren op bepaalde pc’s in hun firma. Hierdoor krijgen ze de vrijheid om prioritaire computers vlug en gericht up-to-date te brengen, terwijl ze minder belangrijke machines op een later tijdstip onder handen kunnen nemen. Ze krijgen tevens de mogelijkheid om patches via peer-to-peer over alle computers in (een deel van) het bedrijf te verspreiden.

De bekendmaking van de updateoptie past in Microsofts strategie om bedrijven en IT-professionals warm te maken voor Windows 10. Zij zullen cruciaal zijn als het computerbedrijf zijn streefdoel wil halen om in 2018 1 miljard Windows 10-pc’s in omloop te brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business