Amazon gaat voor groenere datacenters met de hulp van Tesla's pas aangekondigde batterij voor thuisgebruik en in bedrijven.

Advertentie

Amazon Web Services wil via een proefproject nagaan of het zijn datacenters groener kan laten werken door de nieuwe innovatieve Tesla-batterijen. Het dochterbedrijf van de bekende webshop Amazon is een van de grootste beheersbedrijven van datacenters wereldwijd.

 Elon Musk, CEO van Tesla

“We zijn zeer enthousiast om een pilootproject van 4,8 MWh met Tesla"s opslagbatterijen op te starten in Noord-Californië,” stelt James Hamilton, een vooraanstaande ingenieur bij Amazon Web Services.  Een succesvolle afronding van het project zou een doorbraak betekenen voor het gebruik van hernieuwbare energie in datacenters.

De Tesla-batterijen voor industrieel gebruik, de Powerpacks, moeten het mogelijk maken om de fluctuerende instroom van energiebronnen als zonnepanelen of windmolens op te slaan. “Ze helpen met het overbruggen van de kloof tussen de variabele productie van de bronnen en de constante energienoden van een datacenter,” verklaart Hamilton. 

Amazon en Tesla hebben het voorbije jaar al samengewerkt om de nieuwe technologie op punt te brengen. Nu volgt dus een uitgebreide praktijktest.


Geen velden gevonden.