[Partner info] Tobania, gespecialiseerd in IT-consulting, is genomineerd in de categorie Outsourcing & Services Benelux van de Smart Business Awards.

Advertentie

[Partner info] Tobania is een nieuw bedrijf dat ontstaan is uit een fusie tussen Tobius en Saga Consulting Group. Als een van de grootste IT-bedrijven in België combineert Tobania zijn digitale expertise met veel technische know-how.

Tobania is vorig jaar ontstaan door het samensmelten van Tobius en Saga tot één groot bedrijf. Lode Peeters, CEO van Tobania: “Het diensten- en oplossingenportfolio van Tobius en Saga is voor 70 tot 80 procent complementair. Vooral de solutions-takken van beide bedrijven sluiten heel goed op elkaar aan, waardoor we nu een unieke propositie op de markt kunnen zetten. In de ‘frontier development’ kunnen we aan onze klanten end-to-end-oplossingen bieden.”

Tobania profileert zich op de markt graag als de digitale transformatiepartner. Ze zijn op zoek naar klanten die begrijpen dat digitaal gaan belangrijk is en alzo willen innoveren. Lode Peeters: “Wij stellen ons altijd op als partner. Wij laten de klant nooit zomaar in de steek en zorgen steeds voor een state of the art-oplossing.”

Vandaag heeft Tobania vijf business units: Professional Services, Digital Business Solutions, Support Services, Security en Infrastructure Services en Product Solutions. Lode Peeters licht een aantal units uit: “Ondersteuning van de gebruikers van business software-toepassingen is een belangrijk onderdeel van onze service. Naast de technische ondersteuning moet je ook de gebruikers helpen bij vragen of opmerkingen. Zo zijn we vandaag in de Cash & Payment-industrie in België marktleider geworden.” 

Cyber security blijft een heikel punt bij alles wat met software te maken heeft, en dat beseft Tobania heel goed. “We bieden security-oplossingen aan en management software om alle toepassingen die gebruikt worden over meerdere ‘devices’, zoals laptop, smartphone en tablet, centraal te beheren. We installeren firewalls en Security Intelligence-software. Die laatste laat toe om alle informatie van deelcomponenten in security te consolideren en in een centraal dashboard te managen. Zo kan je proactief ageren en op het moment van een inbreuk snel een beslissing nemen”, zegt Lode Peeters.

Een ander paradepaardje van Tobania op dit ogenblik is de personeelsplanningssoftware. Bijna 90 procent van alle ziekenhuizen in België en Luxemburg gebruiken het systeem. Tobania kijkt op dit ogenblik ook naar uitbreidingsmogelijkheden in Frankrijk en Duitsland. Lode Peeters: “Het plannen van personeel in een 24/7-context is behoorlijk complex omdat je niet alleen rekening moet houden met voorkeuren van werknemers maar ook met de sociale wetgeving. Zeker wanneer er nog eens specifieke regels per werkvloer gelden. Onze planningsoftware houdt daar allemaal rekening mee zodat de planner sneller en efficiënter de juiste mensen op de juiste plaats kan inplannen.”

Het bedrijfsleven evolueert snel en alles moet digitaal gebeuren. Overal moet alles beschikbaar zijn, en liefst zo handig mogelijk. Applicaties spelen daar een grote rol in. Op B2C-vlak zijn apps reeds volwassen en begrijpt iedereen wat ze betekenen. In de B2B-markt verwachten we de komende jaren een flinke groeispurt. Lode Peeters: “De jeugd die met apps opgroeit, studeert nu af en komt op kantoor. Daar verwachten ze dat ze op dezelfde manier kunnen werken. Alles wordt vanaf nu in ‘apps’ gegoten en heel complexe applicaties worden modulair opgedeeld in kleinere functionele onderdelen. De trend van apps in de B2B-sector is nog maar pas begonnen, en daar kunnen we alles voor aanleveren en ondersteunen.”

Tobania is genomineerd voor de Smart Business Awards in de categorie Outsourcing & Services Benelux. Alle genomineerden en mogelijkheid om te stemmen vindt u op: www.smartbusinessawards.be.