Het 4G-netwerk van Base Company heeft ondertussen een dekking van 85 procent van de Belgische bevolking.

Advertentie

Hoeveel dekking heeft 4G? Het 4G-netwerk van Base Company heeft momenteel de minste dekking van de drie operatoren.

Base

De 4G-dekking van Base Company steeg eind maart tot 85 procent van de bevolking. Dat maakte de operator zelf bekend.

Base begon de uitrol van zijn 4G-netwerk in oktober 2013 in vijftien steden. Sindsdien bleef het maand na maand investeren in de uitbreiding van het netwerk, met als resultaat een dekking van 85 procent van de Belgische bevolking eind maart van dit jaar.

De mobiele provider benadrukt dat het ook voor 2015 en daarna blijft toespitsen op datagroei en de verder ontwikkeling van zijn netwerk. Zo is het zich ook al aan het voorbereiden op de uitrol van LTE Advanced, ook wel 4G+ genoemd. Ook Proximus en Mobistar experimenteren reeds met deze technologie.

Base zag het netto aantal postpaid-klanten met 3.000 dalen in het eerste kwartaal van 2015, maar een stijging bij de B2B-klanten kon het verlies in B2C grotendeels goedmaken. De inkomsten per gebruiker bleven daarmee stabiel op 31 euro jaar op jaar.

Eerder deze maand raakte bekend dat Base Company door moederbedrijf KPN wordt verkocht aan Telenet. Momenteel moeten de mededingingsautoriteiten zich nog over deze fusie buigen, om vast te stellen of de transactie geen concurrentieproblemen met zich meebrengt.

De rest

Base komt behoorlijk opzetten met 4G, maar heeft momenteel nog de minste dekking. Mobistar maakt gewag van een 4G-dekking van 90 procent, met 99 procent als doel. Proximus spreekt over 88 procent van de Belgische bevolking en 99 procent van de Brusselse bevolking.