Smartphone, gsm, tablet, laptop, desktop of hybrid. Er zijn vandaag al meer mobiele toestellen dan er regeringen zijn in dit land. Maar welke kiezen? We overlopen de voor- en nadelen naar aanleiding van ons gratis seminar over mobile business op 5/5.

Advertentie

Smartphone, gsm, tablet, laptop, desktop of hybrid. Er zijn vandaag al meer mobiele toestellen dan er regeringen zijn in dit land. Maar welke kiezen? We overlopen de voor- en nadelen naar aanleiding van ons gratis seminar over mobile business op 5/5.

Er zijn vandaag al meer mobiele toestellen dan er regeringen zijn in dit land. Maar welke kiezen voro uw bedrijf? En welk OS is op welk type het meest van tel? We zetten met twee bedrijfsleiders alles even op een rijtje.

1. Laptop

De pc lijkt dan wel over zijn hoogtepunt heen, hij blijft van tel. De voordelen van een pc zijn duidelijk: voor data-invoer en verwerking is hij onmisbaar. Zelfs de vaste pc of desktop, die qua prestaties en uitbreidbaarheid vaak onklopbaar is. Al is de mobiliteit steeds belangrijker. Een laptop kan u bijvoorbeeld meenemen naar een vergaderzaal.

Waarom voor (draagbare) pc kiezen?
– Meest geschikt voor data-invoer
– Alle bedrijfstoepassingen zijn er op beschikbaar
– Pc is meest krachtige toestel
Meest vooraanstaande OS:  Windows

2. Tablet

Tablets zijn jong, maar al behoorlijk ingeburgerd. Bij Eosol, een Belgische fabrikant van vliegenramen met ongeveer 15 werknemers, maken alle productie-arbeiders gebruik van een tablet. “Ook opmetingen door verkopers gebeuren met een tablet. Die voert zijn bestelling meteen in via zijn tablet waardoor die al is doorgegeven in ons systeem vooraleer hij bij ons terug is van zijn afspraak”, vertelt Joris Meeussen, zaakvoerder van Eosol.

Waarom voor tablet kiezen?
– Snellere opstart en compacter dan laptop
– Volwaardig scherm in vergelijking met smartphone
– Intuïtief en handig in gebruik
Meest vooraanstaande OS: iOS (iPad)

3. Smartphone (of gsm)

Zowat de helft van de mobiele telefoons zijn nog traditionele gsm’s. Al komt de smartphone fors opzetten, vaak op initiatief van de werknemers zelf.  “Ik heb lang geprobeerd om bijvoorbeeld de eigen iPhones af te blokken op kantoor. Maar het is me niet gelukt”, vertelt Stefan Danschotter, directeur bij integrator Telecom-IT.

Nagenoeg alle dertig medewerkers van het bedrijf beschikken over een smartphone, die ze van thuis meebrachten. “iPhones zijn populair in het bedrijfsleven, maar toch zijn Android-toestellen er qua aantallen beter vertegenwoordigd.”

Waarom voor smartphone kiezen?
– U kan er als enige ook mee telefoneren
– Meest compact van allemaal
– Schermen worden groter
Meest vooraanstaande OS: Android

4. Hybride

Zogenaamde hybride toestellen combineren laptops met tablets. De Surface van Microsoft is hier een goed voorbeeld van. “Nu nog vrij duur. Al kunnen dergelijke toestellen op termijn de laptop en tablet vervangen”, stelt Danschotter.

Waarom voor hybrid kiezen?

– Slechts één toestel nodig
– Mobieler dan laptop
– Krachtiger dan tablet
Meest vooraanstaande OS: moet nog blijken

Op 5 mei organiseren Smart Business en ZDNet.be een gratis seminarie rond Mobile Business. Meer informatie en mogelijkheid tot inschrijven, vindt u op www.businessmeetsit.be.

Advertentie