Met de introductie van Notes laat Dropbox u samenwerken in de cloud. Het bedrijf lanceert een dienst waarbij u in groep aan een document kan werken. Een aanval op Google Drive en Office Online.


De laatste paar jaar is Dropbox gegroeid. Naast de kerntaak van het bedrijf – het in de cloud opslaan en synchroniseren van data – is het zich meer gaan toeleggen op andere belangrijke online taken met de apps Mailbox en Carousel. Nu lijkt het erop dat een nieuw product aan de lijst toegevoegd gaat worden.

Eerder deze week is Dropbox stilletjes begonnen met een bètatest voor Dropbox Notes, een dienst om samen documenten te maken. De aanmeldpagina is live gegaan, maar zegt alleen dat het gaat om “een nieuwe manier voor teams om samen te schrijven”. Een screenshot laat een interface zien die veel lijkt op Google Docs, met duidelijke indicatoren dat meerdere mensen tegelijk aan een tekstdocument werken.


Er zijn nog geen details bekend over wanneer Dropbox de dienst officieel lanceert of dat het alleen beschikbaar komt voor ondernemingen die al gebruikmaken van de opslagdiensten van het bedrijf. De kans is zeker aanwezig dat de dienst zich niet op consumenten richt. Bij het aanmelden voor de bèta word je gevraagd voor welk bedrijf je werkt, maar Dropbox geeft aan dat iedereen zich hiervoor kan inschrijven.

De bèta start een paar weken nadat via TechCrunch voor het eerst bekend werd dat Dropbox bezig is met een notitieplatform. Het lijkt erop dat Dropbox Notes voortkomt uit de Hackpad-dienst die het bedrijf een jaar geleden overkocht. Hoe dan ook is het een logische stap voor Dropbox.