[Partner info] MobileIron, gespecialiseerd in het mobiel maken van bedrijven, is genomineerd in de categorie Cloud & Mobile Innovator van de Smart Business Awards.

Advertentie

[Partner info] In 2007 is de iPhone gelanceerd, de eerste smartphone die doorbreekt bij de grote massa. Niet toevallig is MobileIron in datzelfde jaar gestart. De core competentie? Bedrijven mobiel maken.

MobileIron is nog een relatief jong bedrijf dat mee gegroeid is met de app-evolutie van de afgelopen jaren. In 2009 zijn de eerste producten afgewerkt, in 2010 globaal aangeboden. Sindsdien blijft het bedrijf maar groeien en innoveren. Hendrik Van De Velde, Regional Manager BeLux: “MobileIron is een technologieplatform dat we aanbieden aan resellers van ons. De reseller kan de software via de cloud aanbieden, maar ook onsite. Zij integreren dat in de IT-infrastructuur van de klant. MobileIron ondersteunt, certificeert en leidt de resellers op.”

De originele focus was vanuit iOS, maar gaandeweg heeft MobileIron ook software voor Android en Windows ontwikkeld. Android for Work is de laatste ontwikkeling aangekondigd door Google om Android nog beter te integreren in het bedrijf. Hendrik Van De Velde: “We zien heel duidelijk dat Android een inhaalbeweging doet naar iOS toe, en we zien een gelijkaardige beweging vanuit Microsoft. Wij ondersteunen naast Windows Phone ook Windows Pro en RT vanaf Windows 8.1 sinds een jaar, zodat er op een veilige manier kan worden omgegaan met die toestellen.” 

Een mobiel toestel betekent regelmatig nieuwe updates. Ook daar is MobileIron tegen gewapend. “We werken heel nauw samen met de fabrikanten om de API’s te kennen, zodat we zeker vanaf dag één support kunnen geven wanneer er een nieuwe versie uitrolt naar de mobiele toestellen. Een nieuwe versie voor iOS wordt bijvoorbeeld door 30 procent van onze gebruikers binnen de 24 uur na lancering gedownload. Dan staan wij klaar met een nieuwe versie en kunnen we onmiddellijk ondersteuning bieden vanaf het eerste uur. Op die manier creëer je het verschil met andere spelers”, zegt Hendrik Van De Velde.

MobileIron zit vooral in hoog gereguleerde markten, zijnde de financiële en overheidsmarkten. Daar zorgen ze dat zaken zoals ActiveSync extra wordt beveiligd en dat bepaalde richtlijnen worden gevolgd. Hendrik Van De Velde: “Je kan natuurlijk nooit 100% uitsluiten dat er lekken binnen het bedrijf gebeuren, maar we doen er alles aan om het tot een minimum te herleiden. Bijvoorbeeld: wanneer een bepaald toestel meer dan 14 dagen niet meer is aangemeld op het bedrijfsnetwerk, wordt het professionele gedeelte van dat toestel automatisch gewist. Het privé-gedeelte raken we niet aan.”

MobileIron wil vooral zoveel mogelijk mensen begeleiden in hoe ze willen werken. De markt evolueert meer en meer naar applicaties in de cloud, en daarin kan MobileIron gecontroleerd begeleiden. “In totaal zijn er een 240-tal application providers die momenteel onze software development kit integreren. Hierdoor kunnen we gemakkelijk automatisch configureren en beveiligde tunnels per applicatie opzetten. Dit resulteert eveneens in een betere privacy omdat de onderneming niet mee privé kan kijken. Bovendien zorgt het er ook voor dat malware niet naar het bedrijf kan doorsijpelen via een device level VPN”, zegt Hendrik Van De Velde.

MobileIron is genomineerd voor de Smart Business Awards in de categorie Cloud & Mobile innovator. Alle genomineerden en een mogelijkheid om te stemmen vindt u op www.smartbusinessawards.be.

Advertentie