[Partner info] Housingcenter, gespecialiseerd in cloud en managed hosting, is genomineerd in de categorie Hosting & Domain van de Smart Business Awards.

[Partner info] Housingcenter biedt Cloud Services en Managed Hosting aan voor bedrijven die 200% uptime nodig hebben. Onze klanten hebben nood aan een strategische IT-extensie, aan een partner die hun sector door en door kent waardoor zij competitief voordeel halen uit onze samenwerking. Wij verdiepen ons in hun behoeften en doelstellingen. Zo werken wij actief én proactief mee aan het uitbouwen van hun bedrijf.

Drie datacenters in België, scherpe SLA’s, een heldere exit-strategie én een ‘pay-per-use’ model zorgen voor de veiligheid en transparantie die bedrijven nodig hebben. De IT-departementen van onze klanten worden door onze ondersteuning flexibeler en meer kostenefficiënt. Hierdoor kunnen zij zich focussen op het versterken van hun core business.

De perceptie in de industrie vandaag dat datahosting sowieso duurder is dan de IT-infrastructuur in huis te beheren – en dus alleen voor grote bedrijven is weggelegd - is in de meeste gevallen onjuist. Het schaalvoordeel van een hostingbedrijf maakt net dat kosten voor infrastructuur, stroom en onderhoud over een groot aantal bedrijven kan worden gespreid. Partners zoals VMware, HP, OpenStack en Veeam rekenen op het advies en de consultancy van Housingcenter om nieuwe technologieën te ontwikkelen en te testen.

“Wij houden niet van producten”, zegt managing director Pepijn Palmans. “We willen voor onze klanten een reële meerwaarde opleveren die veel verder gaat dan het verkopen van een product. Door zelf software te schrijven, maken we connecties tussen verschillende producten waardoor we één managed oplossing kunnen aanbieden. Zo hebben we Veeam Cloud Gateway kunnen koppelen met vCloud Director van VMware. Nu krijgen onze klanten een oplossing die zowel cloud solutions, back-up als disaster recovery laat samensmelten. Zij kunnen de back-up in Veeam rechtstreeks opstarten vanuit de vCloud Director wanneer bijvoorbeeld je eigen (on premise) datacenter uitvalt!”

Dit ‘maatwerk’ is niet duurder, integendeel. Klanten zetten zo CAPEX om naar OPEX, een omschakeling die de nodige flexibiliteit en ademruimte geeft aan bedrijven in volle groei. Cloud is nog steeds een vaag begrip voor veel bedrijven. En vaag betekent: gevaarlijk en onzeker. Dit is jammer, zeker omdat de cloud vaak een reëel competitief voordeel biedt. De overstap maken naar de cloud moet wel op een slimme manier gebeuren, met een betrouwbare partner.

Volgens Pepijn Palmans van Housingcenter, zit de toekomst in de (Inter)Connected Cloud. Hiermee verwijst hij naar een hybride cloudmodel waarbij de eigenaar van de data of de applicaties zowel over zijn publieke als over zijn private cloud de volledige controle behoudt. Het bedrijf heeft dan de keuze om het beheer zelf te doen of dit aan een externe partij over te laten. Zo hebben zij concreet de mogelijkheid om capaciteit bij te nemen voor een korte termijn, een bepaald project of een specifieke toepassing. 

In de toekomst, met de doorbraak van big data en ‘The Internet of Things’, biedt dit Interconnected Cloud model enkel maar voordelen. Niet alleen voor het verwerken van al deze data, maar ook voor het mobiele werken. Data en applicaties overal en altijd beschikbaar maken voor elke medewerker is cruciaal. Dit moet op een zo kost-e ciënte manier kunnen gebeuren. En uiteraard ook veilig.

Housingcenter is genomineerd voor de Smart Business Awards in de categorie Hosting & Domain. Alle genomineerden en een mogelijkheid om te stemmen vindt u op www.smartbusinessawards.be.