Ook Belgische reizigers kunnen voortaan gebruik maken van Tinker, een vervoerdienst die passagiers van en naar luchthavens brengt. Tinker wordt ook wel de Uber voor luchthavenvervoer genoemd.

Advertentie

Voortaan kan iedere Belgische reiziger gebruik maken van Tinker, een vervoerdienst die passagiers van en naar luchthavens brengt. Tinker is een internationaal opererende online taxiservice. 

Uber

Tinker wordt ook wel de Uber voor luchthavenvervoer  genoemd. Tinker heeft namelijk ook geen eigen taxi"s, maar reserveert ritten bij bestaande, regionale VVB-bedrijven (voertuigen met bestuurder), die voldoen aan de wettelijk gestelde eisen en beschikken over 5 à 80 wagens. 

Door verhuurdiensten van VVB’s efficiënter in te zetten kan er, volgens de initiatiefnemers, soms goedkoper gereden worden dan het openbaar vervoer, maar dan wel van deur tot deur.

Zaventem

Tinker kondigt een landelijke dekking aan voor België, zodat naast Zaventem ook de regionale luchthavens worden bediend. Tinker werkt momenteel reeds samen met de Belgische reisorganisatie Connections en heeft een partnership gesloten met Sunweb.

Door vervoerders en wagens efficiënter in te zetten wil Tinker de bestaande overcapaciteit terugdringen en een positieve impact hebben op de reis-en vervoersmarkt. De gebruikelijke tarieven in het contractvervoer worden gerespecteerd en Tinker werkt aan een keurmerk om zijn klanten een correcte service te garanderen.

TinkerBelles

Op de nationale luchthaven in Zaventem staan de ‘TinkerBelles’ -de Tinker-hostessen in fuchsia outfits- klaar om de klanten van dienst te zijn en naar de juiste vervoerder te verwijzen. Op de overige, kleinere luchthavens, zorgen virtuele TinkerBelles ervoor dat de gereserveerde vervoerder klaar staat bij aankomst.

Advertentie
Avatar
William Visterin is B2B hoofdredacteur bij Minoc Media Services. Hij staat in voor het vakblad Smart Business en de seminar reeks Business Meets IT, waar hij ook als keynote spreker fungeert. Ook een flink deel van de zakelijke content en research (over oa cloud, datacenter, mobile, security, business software, outsourcing, telecom,…) is van zijn hand. William schrijft én spreekt over IT, telecom, internet en business, en het liefst zelfs over allevier tegelijk.