Tegen 2019 zal één boarding pass op drie verwerkt worden via een mobiel toestel.

Advertentie

Tegen 2019 zal één boarding pass op drie verwerkt worden via een mobiel toestel. Dat voorspelt onderzoeksbureau Juniper Research, dat spreekt over 1,5 miljard mobile boarding passes.

Het zou gaan om een verdubbeling in vier jaar tijd. Vooral de zogenaamde frequent flyers zijn vandaag al een gretig gebruiker van mobiele toestellen.

Brussels Airlines

Volgens Sita, een specialist in luchtvaartechnologie, zouden tegen 2017 meer dan 90 procent van de maatschappijen mobiele instapkaarten via apps hebben ontwikkeld.

Vandaag is dat 53 procent van de maatschappijen. Hieronder ook een maatschappij als Brussels Airlines. “Bij ons wordt online en mobile check-in nu al gebruikt door 36 procent van onze klanten”, vertelt Kim Daenen, woordvoerster van Brussels Airlines. “28 procent gebruikt de online , en 8 procent de mobile check-in.”

Op 5 mei organiseert Smart Business en ZDNet.be een (gratis) seminarie over mobile business. Meer info over dit seminarie vindt u op: www.businessmeetsit.be 

Advertentie
Avatar
William Visterin is B2B hoofdredacteur bij Minoc Media Services. Hij staat in voor het vakblad Smart Business en de seminar reeks Business Meets IT, waar hij ook als keynote spreker fungeert. Ook een flink deel van de zakelijke content en research (over oa cloud, datacenter, mobile, security, business software, outsourcing, telecom,…) is van zijn hand. William schrijft én spreekt over IT, telecom, internet en business, en het liefst zelfs over allevier tegelijk.