Nieuws

Google wil robots een eigen persoonlijkheid geven

Google patenteert een systeem dat verschillende persoonlijkheden kan toewijzen aan robots. Sciencefiction wordt weer een beetje meer werkelijkheid.

Het is een populair thema in sciencefiction: robots met menselijke trekjes. Denk maar aan Her, Transcendence of Marvin the Paranoid Android uit The Hitchhiker"s Guide to the Galaxy. Google hoopt die fantasie binnenkort werkelijkheid te maken.

De internetreus heeft een patent ingediend voor een robot die meerdere persoonlijkheden kan aannemen. Daarmee hoopt het bedrijf dat robots in de toekomst kunnen switchen tussen persoonlijkheidseigenschappen van echte mensen, of potentieel zelfs van overledenen. Of dit het verwerken van verlies bevordert of juist trauma’s in de hand werkt, weten we niet.

[related_article id=”158901″]

Uit het patent blijkt dat mobiele apparaten, de cloud en robots vol sensoren gebruikt gaan worden om een persoonlijkheidsprofiel te creëren. “De robot kan worden geprogrammeerd om de persoonlijkheid van bestaande mensen (bijvoorbeeld gedragingen van de gebruiker, een overleden geliefde, een beroemdheid, enzovoorts) aan te nemen evenals de karaktertrekken van mensen te emuleren”, aldus het patent. Ook zouden de robots in staat moeten zijn de persoonlijkheidsprofielen te delen.

“De persoonlijkheid van de robot kan ook worden aangepast binnen een basis persoonlijkheidsconstruct, om op deze manier een specifieke gemoedstoestand of bui van de na te bootsen persoon te creëren”.

Dit komt erop neer dat de robot in staat zou moeten zijn om een vrolijke, boze, of verraste versie van de na te bootsen persoon op te voeren. Deze specifieke gemoedstoestanden kunnen worden getriggerd door specifieke signalen die de robot opvangt, of op commando van de gebruiker.

Wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste innovaties op het gebied van wetenschap en techniek? Schrijf je nu in op onze gloednieuwe wetenschapsnieuwsbrief en ontvang de interessantste nieuwtjes elke vrijdag in je mailbox.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business